Luminee business support

Vredestraat 16
6511 AG  Nijmegen
Tel: +31 [0]6 480 79 895
E-mail: info@luminee.nl
KvK nr. 09180922

19.08.2014 21:28 Leeftijd: 4 yrs

Voelt mijn werk als werk?

Nee, en dit kan ú als MKB-er verder helpen. Doe nu de gratis financiële conditietest!


Zo. Lekker twee-en-een-halve week in Frankrijk; de Drôme. Lekker weer, kinderen genieten in het zwembad, ik zelf vaak ook en soms in de schaduw een boek lezen.

Van het boek „Overleven als Gort in Frankrijk” van Ilja Gort heb ik gesmuld. Ilja Gort weet erg goed te verwoorden hoe je gelukkig wordt. Enkele punten: zorg dat je gezond blijft, vind iemand om van te houden, eet goed en lekker (maar niet te veel), …, vind een geld genererende bezigheid die je zo leuk vindt dat het niet meer als werk voelt. Al deze punten zette mij aan het denken. Voor wat Luminee betreft vroeg ik mij af „voelt mijn werk niet meer als werk?”.

Wat zijn mijn werk gerelateerde geluksmomenten? Het INRICHTEN van een administratie die goed past bij een bedrijf, is voor mij iets tot stand brengen waar ik trots op ben. Als het staat als een huis, eenvoudig werkt en te onderhouden is, stabiel werkt, "informatie genererend”-werkt voor het hele bedrijf én als het BENUTTEN bijdraagt in de ontwikkeling van het bedrijf is dat voor mij een geluksmoment; ik ben trots.

En het UITVOEREN van een administratie? De hele dag achter een pc zitten in een kantoor is volgens mij niet waar wij als mens „voor gemaakt zijn”. Beweging, fysieke arbeid en frisse buitenlucht zijn dit volgens mij veel meer. Gelukkig heb ik door mijn verschillende klanten veel afwisseling van werkomgeving en ben ik iedere dag weer bezig om bij mijn klanten de juiste info op te snorren; op verschillende plekken en bij verschillende mensen. Ik verwerk de data en bespreek de uitkomst hiervan weer net met iemand anders. Nog lang geen beweging in de buitenlucht, maar het voelt zeker niet als stilzitten.

En dan al die cijfertjes, het zou je ervan gaan duizelen voor je ogen. Omzetten, inkopen, rendementen, pfff. Hier in Frankrijk, met een heerlijke Chardonnay uit de Bourgogne naast me kom ik tot de conclusie dat ik, hoe onbegrijpelijk dit ook zal klinken, cijfertjes leuk vind, ik zie verbanden en het verhaal in de cijfers en zie dat ik er andere mee kan helpen.

Eigenlijk ben ik wel een beetje „gek” op cijfers en mag ik concluderen dat mijn werk niet als werk voelt!

Wat heeft u als ondernemer in het MKB hier aan? Doe de gratis financiële conditietest en ik zal er alles aan doen om ook uw bedrijf een stap verder te helpen! Ik heb zin om weer aan de slag te gaan!

Met vriendelijke groet,

Luminee

Jurgen Thier BA

De speerpunten van Luminee: administratie INRICHTEN – UITVOEREN – BENUTTEN